elämys
Resepti Markus Kaiholalta Sahanlahdesta: Karamellisoitua palsternakkaa ja tyrnimarjoja
Karamellisoitua palsternakkaa ja tyrnimarjoja
Karamellisoitu palsternakka
10kpl luomupalsternakkaa (á n. 100g)
Kääri palsternakat yksittäisiin foliopakkauksiin
Paahda 250-asteisessa uunissa 60 min
Avaa pakkaukset, paahda nopeasti kuumalla pannulla ja mausta kevyesti suolalla
Palsternakkapyre
500g luomupalsternakkaa
1 luomuvalkosipulin kynsi
700g luomukuohukermaa
50g luomuvoita
20g luomurypsiöljyä
Suolaa
Kuori ja pilko palsternakat, säästä kuoret
Pilko valkosipulin kynsi hienoksi
Freesaa palsternakkoja ja valkosipulia öljyssä muutama minuutti, lisää kerma
Anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes palsternakat ovat kypsiä, lisää tarvittaessa kermaa
Aja blenderissä tasaiseksi voin kanssa, mausta suolalla
Siirrä pursotinpussiin ja pidä lämpimänä
Palsternakkasipsit
Luomupalsternakan kuoria
Syväpaistoöljyä
Suolaa
Friteeraa pyrettä varten kuorittujen palsternakkojen kuoret 170-asteisessa öljyssä
Valuta ja mausta suolalla
Kuivattu palsternakka
Luomupalsternakkoja (tähän käyvät hyvin jo vähän nahistuneet palsternakat)
Halkaise palsternakat pituussuunnassa
Kuivaa uunissa tai kuivurissa n. 50 asteessa, kunnes täysin kuivia
Raasta annokseen
Tyrnimarjat
400g luomutyrnimarjoja
300g luomuvoita
Ruskista voi
Lisää jäiset marjat kuuman voin sekaan, anna sulaa hetki ja annostele lautaselle